lördag 23 november 2013

Prova på Square Dance!

Tjohej vad kul! Igår kväll besökte vi en firmafest och provade på Square Dance med festdeltagarna. En man i vår klubb har gjort reklam på sitt jobb för Square Dance inför varje nybörjarkurs i flera år utan någon vidare framgång. Men nu när de skulle ha fest på jobbet beslutades det om att prova på Square Dance - ett gyllene tillfälle för oss! Så vi åkte dit, jag och fem erfarna dansare, mina förlängda armar på dansgolvet. Vi presenterade oss, satte igång lite skön musik och gjorde fyrkanter med festdeltagarna! Otroligt nog så var antalet perfekt och det blev fyra muntra squarer i den mysiga festlokalen. Lite snabbt och enkelt gick vi igenom, partner, corner, heads och sides och sen satte vi igång! Circle Left!

Jag körde tre danser, tre olika låter och frågade emellanåt om de ville dansa mer? Vilken ingen sa nej till! Jag valde kul, populär musik som jag tänkte att de skulle känna igen och vi dansade igenom Circle Left, Allemande Left, Dosado, Forward and Back, Pass Thru, U-Turn Back, Right and Left Grand, Swing, Promenade samt Promenade Single File! Alla hängde med, även om en del snappade snabbare, och de verkade tycka det var roligt!

Nu efteråt kommer det att gå ut information på deras jobbmail om när och var vår nybörjarkurs börjar och jag har goda förhoppningar, det var några som faktiskt verkade intresserade.

Jag tror på det här upplägget. I ett par år har de sett en lapp lite då och då med information om någon slags dans som någon håller på med? Jaha? Det kan vara svårt att ta till sig och särskilt när man inte förstår vad det är för typ av dans det handlar om? Är det typ Line Dance eller?

Men nu har de fått prova själva! Vi tog med oss Square Dance in i den perfekta gruppen människor! En heterogen grupp med personer som känner varandra sedan tidigare och som är på bra humör! Det är en mycket mottaglig grupp för de är både trygga och glada - öppna! Och just där och då dansar vi in med - en kul grej! Det händer något! Och innan de hinner börja fundera på hur svårt det är eller vem som kan dansa så har vi fått dem att börja röra på sig.

Oavsett om de börjar på nybörjarkurs eller inte - så kommer de komma ihåg Square Dance som en kul grej. Vi har materialiserat det där informationsbladet, målat upp en bild av vad det hela handlar om, vi har skapat en upplevelse! Arrangörerna, festkommittén, var oerhört nöjda med oss och deltagarna tycktes uppskatta det mycket! Och vi? Vi tyckte bara det var roligt att få visa Square Dance för fler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar