lördag 9 november 2013

Square Dance FAQ - del 1

De vanligaste frågorna om Square Dance - del 1

Tyvärr är det inte alla som känner till Square Dance? Här har jag samlat de vanligaste frågorna om Square Dance komplett med svar!

1. Måste man ha Square Dance kläder på sig?
Svar: Nej, det måste man inte. Man får välja själv och göra som man vill! Däremot brukar vi förespråka en proper klädsel som innefattar till exempel långärmade plagg för herrarna. De flesta vill se eleganta ut på dansgolvet, men det är rätt vanligt och som nämnt helt okej att man frångår den traditionella Square Dance klädseln.

2. Måste man ha en danspartner med sig till dansen?
Svar: Nej, det måste man inte. Square Dance är en pardans, som man dansar ihop med tre andra par. Inför varje dans (så kallat tip) så bjuder man upp en ny danspartner och efteråt tackar man för dansen och oftast bjuder man upp någon annan till nästa dans. Det finns inget som säger ifall det är damen eller herren som ska bjuda upp eller några liknande regler kring detta.

3. Är det stor variation på musiken eller är den enformig?
Svar: Musiken inom Square Dance brukar variera en hel del. Traditionellt sett har väl dansen bjudit mest på Countrymusik och liknande genrer, men numera är variationen betydligt större. Det är vanligt med blues, disco, ballader, pop och rock. Det som viktigt är att musiken har en stadig takt, en angenäm rytm och att tempot är i promenadtakt, runt 124-130 slag i minuten. Det finns flera stora skivbolag som producerar musik särskilt anpassat för Square Dance!

4.      Måste man kunna engelska?
Svar: Nej, det måste man inte. Det är många människor som dansar Square Dance jättebra, men som inte kan engelska. En del av begreppen kan vara lättare att begripa om man behärskar språket men det brukar inte vara något större bekymmer. På de flesta kurser märks ingen skillnad ifall en eller flera inte kan engelska, med tiden lär man sig att koppla ihop begreppen med rätt rörelse ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar