onsdag 19 mars 2014

SACT-convention!

I helgen var jag i Linköping på årets SACT-convention som arrangerades i samarbete med Blue Ribbon Squares. Lördagen började med årsmöte och det som hände då var att jag plötsligt blev invald som ledamot i SACT:s styrelse! (SACT står förresten för Swedish Association of Callers and Teachers, alltså ett riksförbund för callers och instruktörer). Det känns kul och jag hoppas kunna vara och påverka och förbättra SACT:s verksamhet. Inom Squaredans behöver vi synas för att på sikt locka fler dansare till världens bästa fritidsaktivitet. Nu vill jag vara med och utveckla vad vi dansledare kan göra för att underlätta dansens spridning och framsteg! Första styrelsemötet är om bara några veckor så det ska bli spännande att komma in i det här arbetet!

Sedan fortsatta SACT-convention med det som förmodligen är helgens höjdpunkt, nämligen själva dansen! En dans där SACT:s medlemmar har möjlighet att vara med och calla och där dansarna får dansa till olika callers i 6 timmar! Idén är främst att nya och mindre kända förmågor ska få en ärlig chans, en stund på scenen där man har möjlighet att visa vem man är och vad man kan. Alla Sveriges klubbar är inbjudna till att skicka åtminstone en representant för att på så sätt stötta callers och hjälpa till att sprida deras namn. Som vanligt var det en oerhört trevlig dans och det är alltid kul att höra alla callers, en efter en! En del har callat länge medan andra bara ett par år, men som ny och i början av karriären är det en fantastisk möjlighet att passa på och vara med! Jag vill passa på att rikta ett särskilt tack till alla glada dansare som kom och var med och dansade!

Under söndagen anordnades ett seminarium med föredrag och diskussioner. Mitt ämne handlade om sociala medier och hur vi kan använda dem inom dansen, både inåt och utåt. Kortfattat handlade det om hur vi genom att använda hashtags (#) enkelt kan kategorisera och sätta en etikett på en bild eller ett inlägg. Det gör det enklare för helt utomstående att bara råka "snubbla" över Squaredans och det vi håller på med. Jag berättade även om Facebook som har gått från att vara en ny spännande ungdomsgrej till att idag vara allmänt accepterat, ungefär som en telefonkatalog. Vi kan med fördel använda Facebooks Sidfunktion och skapa förlängningar av bland annat hemsidor med extern kommunikation. Inom grupper och föreningar ska man däremot använda Facebooks Gruppfunktion för intern kommunikation och arbete inom organisationen. Självklart ska man inte tvinga någon in i Facebook men det är faktiskt ett utmärkt verktyg att arbeta med.

Allt som allt var det en trevlig helg och det var väldigt roligt bara att träffa alla vänner igen! Som tidigare nämnt känns det spännande att nu gå in i styrelsen och jag hoppas verkligen att vi tillsammans ska kunna arbeta för en utveckling av SACT och för Squaredans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar